Blog

 

2022-01-31

Het is Oké!

Het is Oké! 

Als kind wordt ons geleerd dat je om hulp mag vragen, dat het goed is om hulp te vragen.  Dat je niet altijd alles alleen hoeft te doen, je om hulp mag vragen als je ergens zelf niet uit komt. Dat twee altijd meer weten dat een. 

Dan is er vaak in de puberteit opeens die omschakeling… Schaamte om, om hulp te vragen! Opeens willen we alles zelf oplossen, delen we onze struggles niet meer met de buitenwereld want dat is echt niet oké. 

In je volwassen leven blijft dit vaak in stand.  Zeker anno 2022 dat alles ook nog eens gedeeld wordt op social media. Het lijkt soms wel een wedstrijd om alles zo mooi mogelijk te laten lijken. Geweldige baan, top huis en het perfecte gezin met super opgevoede kinderen.

Vandaar mij eerste blog op mijn eigen website, HET IS OKÉ, om niet oké te zijn!! 

Vanuit hier is ook mijn Coachgesprek idee ontstaan. Met de intentie om laagdrempelig een buitenstaander mee te laten kijken naar je kind, het gedrag, de situatie waarin jullie zich bevinden.  Met het idee om eenmalig het gesprek aan te gaan, die vanuit een helikopterview een andere kijk heeft op de situatie waarin jij je als ouder in bevindt. Vaak als je met een hulpvraag rondloop zit de situatie al in een negatieve spiraal, die jezelf graag wil doorbreken maar het overzicht kwijt ben hoe je dit nu precies voor elkaar kan krijgen. 

Hoe fijn zou een klein beetje hulp dan zijn? Dat er een vertaalslag wordt gemaakt waardoor je het gedrag van je kind misschien weer begrijpt. Dat je gewezen wordt op wat er wel goed gaat en hoe dit kan helpen om de situatie waarin het minder gaat om te draaien. Om de negatieve cirkel te doorbreken met handvatten die je weer richting jouw positieve gezinsleven brengen. 

Dus is het echt niet oké om hulp te vragen? Iemand eens mee te laten kijken. 

Als ons kind een lastige opgaven moet maken, leren wij hen toch ook om hulp te vragen voor uitleg of een andere kijk te geven op de opgaven. Zodat ze na een beetje hulp de situatie zelf leren op te lossen??

Waarom mag je als ouder dan geen hulp vragen? Goed voorbeeld doet goed volgen. Dus laten we onze kinderen een goed voorbeeld geven!

Het is OKÉ om mij te vragen om eens mee te kijken. 

Liefs, 

Angelina

www.kindercoachderobot.nl.png

Angelina - 12:02:58 @ Blog | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 
 
 
E-mailen
Instagram