Blog

 

2022-06-13

Ben jij de moeder/vader die jij dacht te worden?

Voordat je kindje daadwerkelijk geboren was, had je misschien al helemaal het idee hoe je het ouderschap ging invullen. Consequent, streng, empathisch of juist heel vrij in de opvoeding “Go with the flow”.  Je wist in ieder geval precies wat voor moeder of vader je zou worden.

Nu, nu ben je al een tijdje lid van het ouderschap, en maak je de balans op! Je heb dingen over boord gegooid, je doet nu dingen waarvan je had voorgenomen nooit te gaan doen. Of de “Help ik klink als mijn moeder” (haha geef maar eerlijk toe dat moment is geweest!). Of misschien hou je je vast aan je ideeën die je toen in je hoofd had, maar heb je het idee dat het totaal niet werkt. 

Je voelt je meer een politieagent, dan een moeder of vader. Op een dag ben je meer aan het onderhandelen dan aan het genieten.  De ochtend begint al met een woedeaanval, in plaats van gezellig ontbijten. En dat koekje met limonade na school, is de meeste keren een tsunami van  huilbuien en boosheid in een.

Zo mooi en duidelijk had je het voor ogen, hoe jij het allemaal ging doen. En gaande weg heb je of heel veel los gelaten en veranderd. Of je houdt nog steeds vast aan hoe je het voor ogen had. En bij allebei kan je het gevoel hebben dat het niet werkt of dat je het totaal anders wil aanpakken!

Als je dat gevoel af en toe in je hoofd heb, dat je het anders wil aanpakken, dan daag ik je uit om het te doen! Dat gevoel is er niet voor niets…..

Een kleine metafoor:
Het ouderschap is net als de zee. En onze kinderen zijn de golven. Soms rustig, beetje hobbelig (waar je lekker op kan dobberen) of juist onstuimig! Geen enkele golf is het zelfde, net zoals onze kinderen. Allemaal der eigen karakter, ontwikkeling en gevoelens.

Dus heel simpel je doet het niet volledig verkeerd als ouder! Ook al bekruip dat gevoel je zo af en toe. Maar het kan best zijn dat je een verkeerd surfboard heb gepakt, die niet bij de golf past. Of misschien heeft de surfboard een extra waxlaag nodig, of juist eentje minder. ( als dat kan tenminste, ik heb echt nog nooit op een surfplank gestaan 😉) 

Soms moeten we gewoon een stap achteruit doen, kijken naar het grote geheel. Waar zitten de knelpunten en welke stapjes kunnen we zetten om weer in het positieve ouderschap te komen.

Maar ik weet ook hoe lastig het kan zijn, want ons eigen doen en laten en dat van onze kinderen, zijn vaak onze grootste blinde vlek. Durf jij de stap te nemen?? 

Stuur mij dan een berichtje, want ik wil je graag weer helpen om de dag gestructureerd te beginnen, dat onderhandelen weer vallen onder het kopje “lekker bijdehandje” en dat het koekje na schooltijd weer een tijd is van lachen en verbinden. 

Je kan mij het makkelijkst bereiken via instagram , via het contactformulier of per email info@kindercoachderobot.nl

Angelina - 11:06:27 @ Blog | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 
 
 
E-mailen
Instagram