Blog

 

2022-06-22

Ohw NEE wat zullen ze wel niet denken!!

Wat zullen andere wel niet van mij/ons denken als ze merken dat we een gesprek hebben met een kindercoach? Wat zullen ze wel niet denken over ons kind(eren)??
Straks denken ze dat ik een slechte ouder ben, kijken ze met vreemde ogen naar mijn kind(eren) of er iets mis is met ze, denken ze het dat ik een “probleem” kind(eren) heb of dat ik het ouderschap totaal niet aankan.

HELPPPPP…….

Ergens weet ik dat het goed zal zijn voor mij, voor mijn gezin en onze situatie. Een kindercoach, een professioneel die met een ander perspectief kijkt. Iemand die mij niet de les leest, maar iemand die mij via de zijlijn aanmoedigt en mij het speelveld met andere ogen laat zien.
Maar die drempel! Die voelt echt ontzettend hoog, zal ik er wel of niet overheen stappen?

Het breekt mijn kindercoach hart een beetje, dat hier nog steeds zo groot taboe op heerst. Dat we zo geprogrammeerd zijn door de maatschappij dat we ons standaard moeten schamen als we om hulp vragen. Dat het bij voorbaat al een negatief gevoel oproept, als of je je eigen gelijk moet verdedigen dat je geen slechte ouder ben en je kind gewoon “normaal” is.
Naast het feit dat we bang zijn wat de buitenwereld zal zeggen en denken, hebben we ook nog dat stemmetje in ons eigen hoofd. Vind ik mij zelf een slechte ouder, ben ik een slechte ouder of vind ik zelf dat er iets mis is met mijn kind?

Ik ga je nu vragen om BEWUST en hardop “STOP” te zeggen tegen jezelf!! Ja doe het maar, neem je tijd maar…..
Stop tegen de maatschappij en stop tegen jouw eigen kleine stemmetje!

Lieve ouder,
Om hulp vragen is geen schande! Het is niets om je voor te schamen. Het zegt niet dat jij een slechte ouder ben of dat iets mis is met jou kind(eren). Het laat juist zien dat jij het beste wilt voor jou, je gezin en jouw situatie. Het laat zien dat jij je graag als mens en ouder wilt ontwikkelen.

Laten we om hulp vragen eens gaan zien als een sterk punt en geen zwakte. Laten we om hulp vragen gaan zien als een leerproces, iets nieuws leren.  Naar school gaan, een studie volgen wordt als positief ervaren, meestal wordt het toegejuicht. Tijdens je studie, zijn er vakken die je makkelijk af gaan en sommige waar je wat meer hulp bij nodig heb. Je wilt het perfect in de vingers hebben.

Het ouderschap is ook vallen en opstaan, leren en bijleren. Elke fase van een kind, vraagt om een andere aanpak. En soms is een klein bijlesje alleen maar heel positief voor jullie allemaal. Niks geks aan toch, want tijdens je studie had je ook van zulke vakken.

Maar ik snap je drempel, ik voel die drempel. Ik ben naast kindercoach ook een moeder. Een moeder die ook dingen heb moeten leren in het ouderschap. En gelukkig elke dag opnieuw nog dingen leert. Ik vind het namelijk ook een van de mooiste dingen aan het ouderschap, elke dag mogen leren en ontwikkelen. Alleen, en samen met je kind. 

De drempel is echter wel een reden waarom ik mijn sessies online doet en jouw als ouders wil helpen, niemand ziet jou namelijk mijn praktijk in of uitgaan! Niet de buurvrouw die jouw toevallig ziet, die “perfecte” moeder van het schoolplein of misschien zelfs wel de bemoeizuchtige tante! 

Onze sessie is voor jouw! Voor jou kind! En voor jullie zelf, dus als jij het niet wilt delen is dat helemaal aan JOU.

Als je de drempel in de ban wilt doen, het ouderschap even met een andere blik wilt bekijken en misschien ook een of twee nieuwe dingen wilt leren neem dan contact op voor een online sessie!

Angelina - 10:27:11 @ Blog | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 
 
 
E-mailen
Instagram