Blog

 

2022-08-15

Bijna weer naar school!

De zomervakantie is hier bijna voorbij. Nog een weekje en de scholen beginnen in onze regio weer. Voor mijn gevoel is deze zomervakantie echt voorbij gevlogen. Ergens zijn we in mijn hoofd nog in de tweede week van de vakantie. Maar nee nog een week en de lunchboxen worden weer gevuld, tussendoortjes weer in de schooltas en de gymtas staat weer klaar. Voor de ouders niet vergeten op tijd de eerste bak koffie naar binnen te werken. De schoolrun gaat bijna weer van start! 

Vind het altijd grappig om te merken, aan het einde van de vakantie heb je eigenlijk twee teams:
Team:  YES, ze gaan weer naar school!! 
Team:  NEE,  ze mogen van mij nog wel een paar weken thuis blijven!! 

Toegegeven ben ik echt team er tussenin. Vind het heerlijk dat hij weer naar school gaat, ook omdat hij de uitdaging zelf echt nodig heeft. Maar ook zodat ik zelf mijn handen iets meer vrij heb, weer meer tijd in mijn kindercoach bedrijf kan stoppen en andere projecten kan oppakken. Andere kant ga ik het ook echt missen om zoveel samen te zijn, lekker op pad te gaan en wat relaxter te kunnen zijn. 

Gisterenavond was ik onze weekplanner aan het invullen (zondagavond ritueel) en toen vroeg mijn zoontje of hij dan weer naar school moest. Daardoor kwam ik eigenlijk op het idee om een aftelkalender te maken. Zodat hij kan gaan aftellen, nog zoveel daagjes en dan begint school weer.  Met deze aftelkalender maak ik het namelijk ook gelijk zichtbaar dat het “normale” ritme weer gaat beginnen. Dat bedtijd weer strikter wordt, het op tijd omstaan en de vaste eetmomenten ook weer op schema zijn. 

De eerste week school brengt voor de meeste kinderen al wat spanning met zich mee. Daarnaast krijgen ze ook te maken met het ritme wat school hanteert. Zo’n week is dan best veel voor de kinderen. Door thuis deze week al het ritme terug te brengen, valt er al een stukje druk weg. Kunnen ze al een stukje wennen aan het ritme en ook er op reageren. Dus die boze bui, huilmomenten en stevig onderhandelen hebben ze dan al een stukje kunnen uiten en er rust in kunnen vinden. 

Omdat ik graag deel! Heb ik hieronder ook voor jullie een aftelkalender toegevoegd. Enige wat je hoeft te doen is even printen en ophangen! 

Zou het heel leuk vinden als je laat weten hoe het aftellen bij jullie verloopt. Wat jullie van de kalender vinden en of de kinderen er baat bij hebben.

Mocht je in een andere regio wonen, geniet nog heerlijk van de vakantie. Sla de aftelkalender dan op en gebruik hem volgende week of de weer erna! 

Ontwerp zonder titel.jpg
Ik wens jullie nog een paar hele mooie zomervakantie dagen toe! En veel plezier in de voorbereidingen voor een nieuw schooljaar. 

Je kan mij volgen op instagram daar mag je mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen! 

Angelina - 09:33:37 @ Blog | Een opmerking toevoegen


 
 
 
E-mailen
Instagram